Voorpagina
Chinees aanmelden
Contact opnemen
Zoeken
Zoeken
Zoeken
Selecteer provincie
In provincie
Drenthe
Flevoland
Friesland
Gelderland
Groningen
Limburg
Noord-Brabant
Noord-Holland
Overijssel
Utrecht
Zeeland
Zuid-Holland
Voorpagina
>
Zuid-Holland
>
Pernis rt
>
Chinees Specialiteiten Restaurant Rose Garden
> Wijzig gegevens
Naam
Adres
Plaats
Postcode
Telefoonnummer
Website
E-mail
Omschrijving
De Chinese keuken<br><br>China is een van de grootste landen ter wereld. Het bezit veel vruchbare gronden en kan daardoor een <br>rijke verscheidenheid van landbouwproducten produceren. De keukens van het land verschillen van <br>streek tot streek, en iedere streek (provincie)heeft haar eigen karakter.<br><br>De vier beroemde keukens van China zijn:<br><br> Shanghai<br> Kanton<br> Peking<br> Szechuan<br><br>Szechuan<br><br>Szechuan is de naam van een provincie, een gebied met stijle bergen en de ravijnen van de <br>Yangtse-rivier. Szechuan light in het zuid-westen van China.<br>Vanuit een grote verscheidenheid en ingredienten worden gerechtenin tal van smaken gecomponeerd. <br>De Szechuan keuken wordt vooral gekenmekt door geur en kleur, maar vooral door een zeer verfijnde <br>smaak. <br>De meest voorkomende smaken zijn zoet, zuur en pikant, waarbij het gebruik van producten als paprika, <br>Szechuanpepers, sezam, gember, visaroma en soja ieder voor zich duidelijk zijn waar te nemen.<br>De specifieke technieken van deze keuken worden bepaald door de manier van snijden en het verkrijgen <br>van het ''wok-aroma''. in principe zijn daarbij wel dertig manieren van bereiding mogelijk waarvan de <br>meest voorkomende zijn: licht bakken, roerbakken, droog roosteren en droog roken.<br>Bij deze bereidingsmethoden worden de beste bouillins gebruikt.<br><br>Kanton<br><br>De Kantonese is wellicht de meest gevarieerde keuken van alle vier en is met name de keuken waarin <br>de seizoenen tot uitdrukking komen. in dat kader onderscheiden haar winter- en zomergerechten zich <br>in smaken, kleur en samenstelling waarbij vooral de toepassing van contrasterende smaken in één <br>gerecht kenmerkend voor de Kantonese stijl zijn.<br><br>Alhoewel in de Kantonese keuken alle bereidingstechnieken een toepassing vinden wordt vooral veel <br>aandacht besteed aan ''Wok Hee'', d.w.z.een snelle bereiding waarbij het gerecht heet wordt opgedient. <br>De Kantonese keuken is over het algemeen niet sterk gekruid, maar is kleurrijk van uiterlijk, smaak en geur<br>
Wijzig gegevens